Pages

tisdag 15 december 2009

Spelet.

Tänkte förklara reglerna och visa lite bilder på vårt spel, så blir det kanske lättare för er att förstå vad min kurs gått ut på. Kursen har gått ut på att ta fram en genusneutral leksak som triggar leksignalen hos både barn och vuxna. Jag är väldigt intresserad av det här med genus så för mig var kursen fantastisk.


Spelet går ut på att svara på frågor, utföra en uppmaning eller berätta vad man tycker om den värdering som kommer på kortet. Färgerna på spelplanen står för olika kategorier (miljö, framtid och dåtid, teknik, genus, fritid och den valfria svarta färgen). Svarar man rätt får man en chans till att ge en av sina motspelare en Dot (pinnen på huvudet på spelpjäsen). Tre Dots betyder att du är ute ur spelet. Det handlar om att vara kvar sist på spelplanen. Det finns två svårighetskategorier på korten - en för vuxna och en för barn. Man använder sig av en dubbeltärning som visar vilken färg du ska ställa dig på samt om du ska vara på en fråga eller värdering eller göra en uppmaning.
Hoppas att ni förstått lite bättre, annars är det bara att fråga! :]

Här har ni för övrigt inslaget från Nyhetsmorgon med vår Emma som visar och förklarar bra: http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1395442&selId=1.923808&currPage=1anna_signatur

3 kommentarer:

Elin sa...

Låter häftigt! Vad duktiga ni har varit! :) Heja Anna!

Ja, vi ska skaffa en liten kisse till, Stella behöver sällskap när vi inte är hemma. Hon skriker ofta när vi går hemifrån. Så i januari får vi hem en liten tjej på 12 veckor, så hoppas dom ska tycka om varandra!

Och grattis till alla kilon du har gått ner! :) Tänk om man kunde vara lika duktig som du! :)

Stor kram!

Carin sa...

Vad duktiga ni är. :) Förstår att du inte haft tid att blogga när du hållit på med det här. Spelet verkar roligt.. :)

En kväll tänkte jag skriva en uppmaning till dig antingen här eller på Facebook att börja blogga igen och dagen efter hade du skrivit ett inlägg. Lustigt.. ;)

Lilian sa...

verkar som en kul kurs.. men skulle inte du bli journalist?