Pages

måndag 22 februari 2010

Ny rutin

Ända sedan Isadora började dricka välling vid 5-6 månaders ålder så har vi haft en rutin kring det. Hon har bara fått välling en gång per dygn och det är när hon ska sova. Då var det att vi fick henne att somna genom att ge henne vällingen i sängen, så hon somnade av det. Men för tre veckor sedan började jag tänka om. Nu är hon så pass gammal att tänderna tar stryk om hon inte borstar tänderna efter vällingen, alltså införde vi att hon får välling i soffan, SEN borstar vi tänderna och därefter går hon och lägger sig. Det har gått helt okej, men ibland tar det längre tid för henne att somna. Hon är inte upprörd eller så, utan ligger mest och pratar för sig själv innan hon till sist slocknar. :]

Känns bra för hennes tänders skull! Jag har riktigt dåliga tänder, såna som får hål väldigt lätt på grund av att jag saknar naturligt fluor i munnen. Det kan vara ärftligt, så det är väldigt viktigt att Isadora lär sig borsta bra. Vi gör som så att någon av oss föräldrar först borstar, sen får hon själv borsta. Tyvärr har hon inte förstått tekniken med att spotta vid tandborstning så hon sväljer. :P Men äsch, barn-tandkräm är inte så värst farlig. :] Luktar gott gör det också!

anna_signatur

1 kommentar:

Denise sa...

Vi har samma procedur. Välling i soffan, borta gassingar, saga och så sängen. Hon fick välling vid 12 på natten när hon vaknade förr, men så blev hon äldre och föräldrarna tröttnade =) Har också dåliga tänder, så man får tänka till.

Innan tre år behöver man knappt använda tandkräm sa tandsköterskan. Borsta räcker bra, men vi kör också pytte pytte tandkräm på. Nu har de ju tagit bort den goda smaken på Bamsetandkrämen efter att barn tyckte FÖR bra om den.