Pages

måndag 4 april 2011

Utveckling

Finaste, vackraste varelse.


Läser listanElins blogg om vad My kan göra nu när hon är två månader och funderar på det här med utveckling. Jag minns ju inte alls när Isadora var så liten för minnet sviker med tiden. Tror nog att alla föräldrar känner igen sig i det. I alla fall så kommer jag att tänka på hur mycket som sker under tre år.

Tre år är ingenting om man jämför med en livstid på drygt 80 år. Eller som i min farmors fall, hon blev 96 år. Men under de där första tre åren har det hänt så oerhört mycket! Mellan 0-1 år sker det mest basala, typ att de växer så snabbt och lär sig det finmekaniska. Sen mellan 1-2 år börjar de gå, kan prata lite grann och fortsätter växa. Mellan 2-3 år utvecklas talet, personligheten tränger verkligen fram, den första rejäla trotsen kan komma. Och de fortsätter växa!
Min fina tjej var 50 cm och när hon kom hem från BB en vecka gammal vägde hon drygt 3 kg (hon gick ner radikalt från födslovikten 3545 g). Idag är hon drygt en meter lång och väger 14 kg. Hon pratar obehindrat även om ett par bokstäver försvinner (S blir T och K kan bli H), men hon pratar vuxet och är som en liten dam emellanåt. :]

Det är omöjligt att veta vad som kommer ske när man är nybliven förälder, men vilken resa det handlar om! En otroligt spännande, givande, svår, nervös, rolig och utmanande resa.

Inga kommentarer: