Pages

fredag 1 juni 2012

Utmaning :)

Eftersom jag inte har någon fantasi just nu lånar jag det här från Elin. :)

1. Vad var det värsta som hände under förlossningen?
Att bebis inte mådde så bra inne i magen efter tre dagars pinvärkar. Jag öppnade mig 4 cm och sen ville det sig inte mer. Jag hade fruktansvärt ont trots lustgas. Men oron för bebis var nog det värsta.

2. Och det bästa? (förutom att bebin kom ut)?
Robins närvaro. Vi var inlagda allt som allt i 10 dagar och han lämnade inte min sida.

3. Hur startade din förlossning?
Den startade 10:e januari runt 10 på förmiddagen. Vi var inlagda för att bli igångsatta drygt tre veckor innan BF p.g.a jobbig graviditet.

4. Hur valdes namnet på lilla bebisen?
Vi hade rätt tidigt två alternativ. Milton om det var en pojke och Isadora om det var en flicka. Det var Robin som valde Isadora eftersom jag alltid har sagt att jag ville ha en "Isa" om jag skulle få en dotter. Vi hade innan bebisen kommit gått igenom två missfall  och det senaste var långt gånget och kallades för "Isa" så namnet var inte ett alternativ längre. Men när bebis föddes så blev det en Isadora. :)

5. Vad hade ni aldrig klarat er utan under spädbarnstiden?
Det mest populära svaret: tvättmaskinen. Isadora var en riktig kräk-bebis som kunde spy upp 25-30 gånger/dygnet så det blev många ombyten.

6. Saknade du magen efter att den försvunnit?
Jag lovade mig själv att aldrig sakna den eftersom den gav mig så många problem. Och faktum är att jag faktiskt inte saknat den. Inte förrän nu, drygt 4½ år senare. Eller nej, jag saknar den inte, utan det är mer att jag kan bli nostalgisk när jag ser bilder. Isadora var en redigt vaken bebis som sparkade mig något förfärligt. Det var inga mysiga sparkar för det mesta utan hon kickade mig på revbenen och urinblåsan. Inte så härligt. ;)

7. Tyckte du att din bebis var fin/söt första gången du såg henom?
Vet ni.. det minns jag faktiskt inte! Kommer ihåg att jag blev lite chockad för hon såg inte ut som jag hade tänkt mig. Vi visste att det var en tjej och jag hade nog nånstans en bild av hur hon skulle se ut, men bebisen som kom var lite annorlunda, haha. Hon var en ren kopia av mig. Ser jag på hennes spädbarnsbilder nu så kan jag säga att jag tycker hon blir finare och finare, haha.

8. Vad är det bästa med att vara förälder?
Svår fråga. Det har varit olika för varje ålder. Just nu är det bästa att kunna ha riktiga samtal med henne, och att få höra hennes olika tankar. Isadora är så himla rolig! Hon drar skämt till höger och vänster och sen kan hon säga de finaste sakerna till oss. Typ "Du är världens bästa mamma/pappa" och "Jag älskar dig så mycket" gör ju att jag blir alldeles tårögd. :)

9. Hur har ni delat/gjort med föräldraledigheten hos er?
För oss fanns det bara ett alternativ. Dela rakt av. Jag vet att jag kan låta hård och orättvis kanske, men jag tror verkligen att det bara för med sig positiva aspekter när man delar rakt av. Och att det går! Vi hade inte bra ekonomi när vi fick barn (jag studerade = lägsta FP, Robin tjänade 13k i månaden) men vill man så kan man. Vi sålde bilen t ex. :)
MEN. Det är helt upp till var och en hur man väljer! Jag förstår också att det är helt individuellt hur man gör och framför allt hur man känner, så jag dömer ingen för deras val.

10. Vart sover er bebis?
Haha, hon är ju ingen bebis längre, utan 4½ år gammal. Men hon sov inne hos oss i drygt 4 månader innan hon flyttade in i sitt eget rum som ligger precis bredvid vårat sovrum. Vi märkte direkt att hon sov bättre, och hon sov hela nätter när vi slutade ge ersättning/välling på natten. När hon fyllde 2 år fick hon en juniorsäng och till en början sov hon hela nätter själv, men när hon var 2½ började hon komma in till oss på natten vilket hon fortfarande gör.

11. Har ni husdjur och hur har det i så fall gått sen en bebis flyttade in hos er?
Vi hade två ödlor när Isadora föddes och en av de dog strax efter Isadoras ankomst. Den andra ödlan blev lite bortglömd så till sist sålde vi henne till ett par vänner som tagit hand om henne jättebra. :)